Защо е важно да правите проверка на амортисьорите?

 Ние сме убедени, че теста и периодичната проверка на амортисьорите са изключително важни за поведението на автомобила и сигурността на пасажерите. Ето няколко думи защо е толкова важно периодично да се прави проверка на техническото състояние на амортисьорите на вашият автомобил.Амортисьори лек автомобил

 При движение на автомобила, за да може той да бъде стабилен, особено при мокра и снежна настилка, е необходимо колелата да имат сцепление и максимален контакт с пътя. С технически изправни амортисьори спирачният път на вашият автомобил ще бъде по-къс, той ще завива по-добре и ще стои по-стабилно на пътя.

 Когато автомобилът преминава през неравност, пружината поема силата на удара и го омекотява. След като се свие, тя се връща в изходно положение и после се свива отново, което води до трептения в системата. Работата на амортисьора е да загаси трептенията на тази система. Неизправното състояние на амортисьорите води до дискомфорт на пътниците, а живота на елементите на окачването намалява от 3 до 5 пъти. Причина за това е посточнното движение на шарнирите и тампоните. 

 Ако ви се налага много често да сменяте шарнири, проверете при професионалист състоянието на амортисьорите на вашия автомобил. Препоръчваме ви да тествате амортисьорите на всеки 30 000 км пробег и да ги сменяте на всеки 80 000 – 100 000 км. 

Проверка на амортисьори с помощта на шок тестер

 Шок тестерът ни дава визуализиране на информацията, как работят амортисьорите на пътното превозно средство. С износване на амортисьорите се натоварва и останалото окачване на превозното средство, което може да е предпоставка за неприятни последици. Поради не добре поддържани пътни настилки препоръчваме периодично или при съмнения, да се проверяват амортисьорите на шок тестер.

Проверка на амортисьори с шок тестер

 Най-надеждният и сигурен начин за проверка на амортисьори е с дигитален шоков тестер.  Освен състоянието на самия амортисьор, той ни дава и още един коефициент. Той отчита изправността на цялата система пружина, амортисьор, гума и тампони.

 В автосервиз Оптела можем да тестваме всички видове серийни и спортни амортисьори. За да направите тест на амортисьорите на вашият автомобил е нужно предварително да запазите час или директно да  посетите автосервиза на ул. “Вълко Шопов” №14 в гр. Пловдив. 

 При положение, че решите да смените амортисьорите на автомобила си при нас, ние ще ви върнем парите за теста.

 

По статията работи: Веселин Пеев

Напишете коментар:

*

Your email address will not be published.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com