Новата S-класа

Кога за последен път видяхте S-клас с теглич?

 Тези дни в Mercedes са изключително заети с работата върху три основни седана. Фейслифтът на E-Class бе представен (и информацията изтече по-рано), тази седмица се появиха и множество шпионски снимки, доказващи, че C-клас от следващо поколение е подложен на тестване преди старта през 2021 година. Днес разглеждаме флагманът S-класа, която трябва да бъде представена преди края на годината, с еволюционен екстериор и революционен интериор.

 Няколко прототипа са забелязани, докато преминават през тестове на обществен път в мъглив ден в Германия, без много камуфлаж на фаровете. Можем да видим почти изцяло приборите на таблото, носещи елегантен вид, подобен на други скорошни седани, носещи трилъчата звезда, включително CLS .

  

 Отзад светлините остават предимно скрити под камуфлажа, но все пак  се разбира, че клъстерите са подредени хоризонтално, а не вертикално, както при сегашния W222. Изглежда от Mercedes не са възприели варианта с лентата на задни светлини с пълна ширина и са заложили на варианта с традиционен дизайн, при който светлините не се срещат с багажника.

Star диагностика за Мерцедес

 Докато единият от прототипите е с конвенционалните дръжки на вратите, другият е с допълнителна маскировка в тази зона. Смятаме, че тестовото превозно средство вероятно е имало изскачащи дръжки на вратите, които сме виждали вече на други тестови превозни средства. Те придават на луксозния седан по-голям размер, по-изчистен профил и го правят по-аеродинамичен.

Новата S-класа

Дигитален интериор 

Големи промени са на дневен ред за интериора, където вероятно вече сте забелязали гигантския сензорен екран, който ще доминира в централната конзола. Това ще бъде едно значително отклонение от всички предишни модели S-Class , тъй като много от физическите бутони ще бъдат интегрирани в този голям дисплей. Ако сте фенове на конвенционалните табла с централен екран горе и бутони под него, вероятно ще останете разочаровани от множеството сложни настройки на екрана на W223.

 Но е 2020 г. и нещата не могат да останат същите завинаги, следователно S-класата трябва да премине през някои големи промени в интериора. Както при всяко поколение преди него, ние сме сигурни, че новият модел ще оглави технологиите, които по-късно ще се интегрират с по-достъпните модели на Mercedes.

Тест драйв новата Ес класа

 През следващите месеци, когато “камуфлажът падне”, някои казват, че S класата ще се предлага само в long версия, а стандартната колесна база може да отпадне. Както изглежда, производството на моделите от категориите купе и кабриолет ще отпадне. Причината за това е, че от Mercedes Benz искат да избегнат припокриване на тези модели съответно с AMG GT и следващият SL.

 Вече видяхме шикозното представяне на Maybach GLS и тестовете на модела Maybach, така че определено ще има на какво да се наслаждаваме през тази година.

Източник: Motor1.de

Снимки: Motor1.de

Превел от английски: Веселин Пеев

Напишете коментар:

*

Your email address will not be published.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com